Cholesterolis. Kaip kontroliuoti ir sumažinti blogojo cholesterolio kiekį

Pasaulio sveikatos asociacijos duomenimis, širdies ir kraujagyslių ligos (insultas, infarktas, aterosklerozė, širdies ligos ir t. t.) yra pagrindinė mirties priežastis visame pasaulyje. O tarp didelio cholesterolio kiekio kraujyje ir šių ligų išsivystymo yra tiesioginis ryšys. Cholesterolis tai vaškinė medžiaga, esanti kraujyje ir būtina tinkamam mūsų organizmo funkcionavimui. Cholesterolis yra riebalų rūšis, gaminama kepenyse, jo taip pat yra kai kuriuose maisto produktuose. Jis yra būtinas ląstelių membranoms formuotis, hormonams gamintis, padeda virškinti maistą ir prisideda prie vitamino D gamybos, kai oda yra veikiama saulės. Cholesterolis leidžia žmogaus ląstelėms judėti ir keisti formą (to negali daryti augalai, nes jie neturi cholesterolio), jis reikalingas naujų ląstelių gamybai ir augimui (todėl kiaušiniuose yra tiek daug cholesterolio!). Cholesterolis taip pat reikalingas estrogenų, testosterono, progesterono, kortizolio, aldosterono ir tulžies gamybai. O svarbiausia, kad net 25 % cholesterolio jūsų organizme yra smegenyse, jis reikalingas sinapsių gamybai ir palaikymui bei įvairių hormonų gamybai.

Tačiau jei cholesterolio kiekis kraujyje yra per didelis, jis gali kauptis ant arterijų sienelių ir sudaryti plokšteles, o tai gali sukelti įvairių sveikatos problemų, pavyzdžiui, širdies ligas, insultą ir kitas širdies bei kraujagyslių ligas. Štai kodėl taip svarbu reguliuoti cholesterolio gamybą organizme, o ne jį pašalinti. Jei cholesterolis neatlieka savo darbo, pasekmės gali būti labai skaudžios.
Kraujyje yra dviejų rūšių cholesterolio: MTL (mažo tankio lipoproteinai) ir DTL (didelio tankio lipoproteinai). MTL cholesterolis dažnai vadinamas bloguoju cholesteroliu, nes jis skatina plokštelių susidarymą arterijose. Kita vertus, DTL cholesterolis dažnai vadinamas geruoju cholesteroliu, nes jis padeda pašalinti cholesterolio perteklių iš kraujo ir transportuoti jį atgal į kepenis perdirbti.
Kontroliuoti ir sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje galima įvairiai, tam svarbi sveika mityba, reguliarius fizinis aktyvumas, maisto papildai ir vaistai. Specialistai nerekomenduoja skubėti gerti vaistus, geriau keisti gyvenimo būdą ir vartoti maisto papildus ir vitaminus. Tinkami maisto papildai leidžia sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje nekeičiant įprasto gyvenimo būdo. Be to, papildai puikiai tinka ir profilaktikai.

Česnakas jau daugelį amžių naudojamas kaip natūrali priemonė nuo įvairių sveikatos problemų, įskaitant padidėjusį cholesterolio kiekį. Nutrilite™ česnakas yra maisto papildas, kurio sudėtyje yra česnako ekstrakto, galinčio padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Jis veikia slopindamas cholesterolio gamybą kepenyse ir didindamas cholesterolio išsiskyrimą su tulžimi. Nutrilite™ česnakas yra patogus būdas vartoti česnakus be nemalonaus šalutinio kvapo poveikio. Šiame produkte česnakai yra derinami su maloniu pipirmėčių skoniu, kurios gaunamos iš mūsų Nutrilite™ prekės ženklui priklausančio Trout Lake Farm.
Pienių raugerškis ir kiaulpienės – dvi žolės, tradiciškai naudojamos kepenų sveikatai palaikyti. Kepenys atlieka svarbų vaidmenį cholesterolio apykaitoje, nes jos atsakingos už cholesterolio gamybą ir perdirbimą. Tikrasis margainis Nutrilite™ – tai maisto papildas, kurio sudėtyje yra pienių raktažolių ir kiaulpienių ekstraktų, galinčių padėti palaikyti kepenų sveikatą ir pagerinti cholesterolio apykaitą. Tikrasis margainis Nutrilite™ sudėtyje gausu natūralių augalinių ekstraktų, pagamintų tik iš augalų, gautų taikant tvarius ūkininkavimo metodus.

Omega-3 riebalų rūgštys – tai sveiki riebalai, kurių yra žuvyje ir kai kuriuose augaliniuose maisto produktuose. Įrodyta, kad jos turi daug sveikatai naudingų savybių, įskaitant uždegimo mažinimą, širdies sveikatos gerinimą ir blogojo cholesterolio kiekio kraujyje mažinimą. 

Nutrilite™ Omega-3 kompleksas yra maisto papildas, kurio sudėtyje yra žuvų taukų ir augalinės kilmės omega-3 riebalų rūgščių mišinys, galintis padėti pagerinti cholesterolio kiekį kraujyje ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Omegos rūgštys yra derinamos su vitaminu E ir sudedamos į kapsulę per 72 valandas nuo derliaus nuėmimo, kad būtų užtikrinta jų kokybė. Skaidulos yra svarbi maistinė medžiaga, kuri gali padėti pagerinti virškinimą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Cholesterolio kiekį mažina tirpios skaidulos. Maistinių skaidulų milteliai Nutrilite™ yra maisto papildas, kurio sudėtyje yra tirpių ir netirpių skaidulų mišinys, gerinantis virškinimą ir mažinantis cholesterolio absorbciją žarnyne. Maistinių skaidulų milteliai Nutrilite™ yra specialus trijų tirpių skaidulų mišinys iš natūraliai gautų augalinių šaltinių. Šių neskanių, lengvai maišomų sausų miltelių galima barstyti ant maisto produktų arba įmaišyti į skysčius.
Žinoma, kad vitaminas E yra stiprus antioksidantas, kuris gali padėti apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos. Taip pat įrodyta, kad jis teigiamai veikia cholesterolio kiekį, nes gali padėti sumažinti MTL cholesterolio, kuris yra pagrindinis arterijų plokštelių susidarymo veiksnys, oksidaciją. Nutrilite™ Vitaminas Lecitinas E yra maisto papildas su vitaminu E ir lecitinu, tai puikus vitamino E (natūralios kilmės) ir lecitino derinys. Šios malonaus skonio kramtomosios tabletės yra pasaldintos medumi.
Kofermentas Q10 yra natūrali medžiaga, kurios yra kiekvienoje organizmo ląstelėje. Jis atlieka svarbų vaidmenį gaminant energiją, nes yra cheminis junginys, padedantis maistą paversti organizmui reikalinga gyvybiškai svarbia energija, be to, įrodyta, kad jis teigiamai veikia cholesterolio kiekį kraujyje. Koenzimas Q10 Nutrilite™ yra maisto papildas, kurio sudėtyje yra kofermento Q10, taip pat kitų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino E ir seleno, kurie gali padėti palaikyti širdies sveikatą ir sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Svarbu pažymėti, kad nors maisto papildai gali būti naudingi kontroliuojant ir mažinant blogojo cholesterolio kiekį, jie neturėtų būti naudojami kaip sveikos mitybos ir gyvenimo būdo pakaitalas. Prieš pradedant bet kokį naują maisto papildų vartojimo režimą, rekomenduojama pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu.

Susidomėjote. Sužinokite, Kaip pirkti