Kaip rūpintis veido ir kūno oda vasarą

Vasaros šiluma, gali tapti iššūkiu norint užtikrinti tinkamą odos priežiūrą kelionių metu. Tiek moterų, tiek vyrų, tiek vaikų oda reikalauja ypatingo dėmesio ir rūpesčio, kad išliktų sveika net karščiausiomis dienomis. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kurie, tikimės, padės išlaikyti sveiką ir spindinčią odą per visą vasarą.

Apsaugokite odą naudodami kremą su SPF

Lietuvoje vasaros gan trumpos, taigi vos pašvietus saulei, norime ja pasimėgauti, tačiau pernelyg kaitrūs salės spinduliai gali padaryti daug žalos mūsų odai. Taip, reikia būti gryname ore. Taip mūsų organizmas gamina Nutrilite™ Vitaminas D, kai kaitinamės prieš saulę. Tačiau svarbu prisiminti, kad pernelyg didelės UV spinduliuotės poveikis gali sukelti ankstyvą odos senėjimą ir net didinti odos vėžio riziką. Todėl rekomenduojama naudoti saulės kremą su SPF (angl. k. sun protection factors), kuris turi apsaugoti nuo žalingų saules spindulių. Kremas turi būti tepamas 30 minučių prieš kaitinimąsi ir periodiškai užtepamas, ypač, po to kai išsimaudote.

Odos drėkinimas – rutinos dalis

Norint turėti sveiką odą – būtina ją tinkamai ir nuolat drėkinti. Kai labai karšta, mes daug prakaituojame, dėl to parandame daug skysčių. Svarbu drėkinti odą reguliariai. Viena iš rekomendacijų – naudoti lengvus, drėkinančius losjonus ar kremus. Tai padės palaikyti odos drėgmės balansą ir sumažinti sausumą bei pleiskanojimą. Be to, įvairūs aliejukai ir geliai gali padėti atvėsinti jūsų odą ir suteikti malonaus gaivumo jausmą. Žinoma, labai svarbu pasirinkti tinkamas priemones. 

Pakankamas skysčių vartojimas

Mūsų oda – mūsų bendros organizmo būsenos atspindys. Gerdami pakankamai skysčių atvėsiname organizmą ir išlaikome normalią kūno temperatūrą. Kai oro temperatūra pakyla, mūsų organizmas pradeda prakaituoti, norėdamas atvėsti. Prakaituojant prarandame daugiau vandens ir elektrolitų, todėl svarbu kompensuoti prarastą skysčių kiekį, kad išvengtume dehidratacijos. 

Gerdami pakankamai skysčių užtikrinkite tinkamą medžiagų apykaitą ir virškinimą, nes vanduo yra būtinas mūsų organizmo biocheminėms reakcijoms. Jis padeda organizmui teisingai išskirti toksinus, veikia kaip tirpiklis, reikalingas maistinių medžiagų įsisavinimui ir išskirtinumui, ir padeda išlaikyti normalų virškinimo procesą. Gerdami pakankamai vandens išvengsime virškinimo problemų, tokio kaip vidurių užkietėjimas ar pilvo pūtimas.

Per dieną išgertas pakankamas vandens kiekis padės išlaikyti odos elastingumą ir spindesį. 

Ypatingas dėmesys – veido odai

Ypatingas dėmesys vasarą turi būti skiriamas veido odai. Veido oda turi būti nuolat drėkinama, tačiau svarbu atminti, jog ji turi būti taip pat švari. Rinkitės švelnius, nesausinančius odos valiklius / pienelius, kurie nepažeistumėte odos natūralaus pH balanso ir tiktų jūsų odos tipui. Venkite stiprių valiklių, kad nepažeistumėte natūralios odos barjero. Naudojant šiuos valiklius du kartus per dieną – ryte ir vakare – padėsite išlaikyti veido odos švarą. Po valymo nepamirškite atgaivinti veido šviežiu toniku arba veido vandeniu, kuris pašalina likusį valiklio likutį ir suteikia odai drėgmės. Vėliau palepinkite savo veido odą tinkamu kremu. 

Sveika rega. Akims būtinos maistinės medžiagos

Vitaminai – taip pat būtini odai

Kartais tenka išgirsti, kad maisto papildus vartosime, tuomet, kai prasidės virusų sezonas – dabar yra vasara. Kiekvienas esame laisvas rinktis, ypač, jeigu mėgaujamės savo daržo gerybėmis: vaisiais ir uogomis. Šiame straipsnyje tik primename, kad vartojant Nutrilite™ Vitaminas С plius vasarą apsaugosite savo odą nuo laisvųjų radikalų ir saulės spindulių žalos. Vitaminas C taip pat skatina kolageno gamybą, kuris yra pagrindinis baltymas, suteikiantis odai elastingumą ir stangrumą. Žinoma, jeigu vasarą valgote daug citrusinių vaisių, uogų: braškių, mėlynių ir juodųjų serbentų, tuomet jūsų organizmas gaus pakankamai vitamino C.Tai dar vienas galingas antioksidantas – tai Nutrilite™ Vitaminas Lecitinas E , kuris padeda apsaugoti odą nuo saulės spindulių poveikio ir ankstyvo senėjimo. Vitaminas E taip pat padeda išlaikyti odos drėgmės lygį ir skatina jos atsinaujinimą. Jį galima rasti riešutuose, sėklose, avokaduose ir aliejuose, tokiose kaip migdolų aliejus arba gvazdikėlių aliejus.
Vitaminas D yra būtinas kalcio įsisavinimui ir kaulų sveikatai, taip pat jis turi teigiamą poveikį odai. Vitaminas D skatina odos ląstelių atsinaujinimą ir padeda sumažinti odos uždegimą. Kaip jau minėta – saulės spinduliai yra vitamino D šaltinis, tačiau galite tai papildyti šio maisto papildo kiekį savo organizme valgydami riebią žuvį (tokią kaip lašiša arba tunas), kiaušinius ir pieno produktus.Nutrilite™ Vitaminų B plius kompleksas padeda išlaikyti odos sveikatą ir spindėjimą, padeda sumažinti raukšles, stimuliuoja kolageno gamybą, veikia kaip antioksidantai.  Pavyzdžiui, B7 (biotinas) yra kaip „grožio“ vitaminas, nes jis prisideda prie sveikos odos, plaukų ir nagų, padeda reguliuoti riebalų gamybą odos liaukose, padeda išvalyti poras ir sumažinti spuogus arba kitus odos trūkumus. Taip pat, jis padeda palaikyti odos drėgmės lygį.Dėl vitaminų / maisto papildų vartojimo ir dozavimo ar vartojimo, visada verta pasikonsultuoti su gydytoju ar dermatologų.

Primename, kad maisto papildai nėra maisto pakaitalai, dėl to svarbi yra tinkama mityba, norint puoselėti savo ir savo šeimos odą. Reikia taip pat gerti pakankamai skysčių, naudoti tinkamus kremus ir losjonus, drėkinti savo odą, tuomet vasara ir kartais kaitri saulė džiugins.